Skip to main content
Blog

Zo krijg je weer een jonge, stralende huid!

By 22 maart 2023No Comments

Fijne lijntjes, rimpels en oneffenheden, je ontkomt er niet aan. Huidveroudering is een geleidelijk en natuurlijk proces van de huid wat al vanaf de leeftijd van 25 jaar begint. Hoe zorg je ervoor dat dit proces wordt uitgesteld en vertraagd? We vertellen je er in deze blog meer over.

Interne en externe factoren

Wanneer je ouder wordt, vertraagt het regeneratieproces van de huid. Dit houdt in dat het vernieuwen van cellen in de huid minder snel gaat dan bij een jongere huid. Doordat de cellen niet meer op iedere plek in de huid in hetzelfde tempo vernieuwen, kan dat zorgen voor onregelmatigheden zoals rimpels en een verminderde elasticiteit. Daarnaast houdt de huid minder vocht vast, wat kan zorgen voor een dunnere en drogere huid.

Naast natuurlijke huidveroudering, kan de huid ook (versneld) verouderen door blootstelling aan externe factoren. Denk hierbij aan te veel zon, roken, slechte voeding en het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten.

Collageen als belangrijk ingrediënt

Het eiwit collageen speelt een vitale rol in ons hele lichaam. In het bindweefsel van de huid zorgt het voor stevigheid, elasticiteit en hydratatie. Van nature maakt het lichaam collageen aan, maar na je 25ste begint deze aanmaak af te nemen. Door de afbraak van dit eiwit en een tekort aan vocht, ontstaan er rimpels.

Bij Huidinstituut Taiger werken we met verschillende merken en producten die het mogelijk maken om het collageen in de huid aan te vullen en de aanmaak hiervan te stimuleren.

Anti-aging behandelingen

Met het gebruik van de juiste verzorgingsproducten zet je de eerste stap tegen huidveroudering. Hiernaast zullen intensieve behandelingen het resultaat versnellen. We zetten een aantal effectieve anti-aging behandelingen op een rijtje:

 • Dermapen
  Hierbij wordt de aanmaak van elastine, collageen en hyaluronzuur in de huid gestimuleerd.
  Door middel van kleine prikjes (microperforaties) in de huid kunnen serums tot in de diepere huidlagen komen. Daarnaast wordt het herstelmechanisme van de huid in werking gezet, waardoor de aanmaak van de bouwmiddelen van de huid worden gestimuleerd.
 • Kruidenpeeling
  De kruidenpeeling zorgt dat je natuurlijke huidvernieuwingssysteem wordt geactiveerd. Normaal vernieuwt je huid zich iedere 28-30 dagen. Met de kruidenpeeling gebeurt dat in 8-10 dagen. De kruiden dringen diep door in je huid en stimuleren de doorbloeding, waardoor de aanmaak van collageen (voor een stevige huid) en elastine (voor je huidafweer) worden gestimuleerd.
 • SuperBoost
  Een 100% natuurlijke techniek gebaseerd op de biofeedback mechanismen van ons lichaam. Biofeedback maakt gebruik van onze eigen herstelmechanismen. Het verjongt onze spieren, waardoor ze op een spontane manier ontspannen. Bovendien versterkt het hun kracht om het gelaat te liften en groeit hun spiermassa om het verloren volume in het gelaat te compenseren. Ook de huid vernieuwt onder de impuls van de biofeedback technologie. De huid wordt strakker, gaver en egaler van teint.

Het is belangrijk om te kijken wat jouw huid nodig heeft. Zo is een combinatie van behandelingen ook mogelijk. Bij Huidinstituut Taiger helpen we je graag met het maken van de juiste keuze om jouw huid te laten stralen.