Skip to main content

Pigmentvlekken behandelen met Cosmelan

Cosmelan is een masker dat in 2 face op de huid wordt aangebracht en dat snel resultaat geeft. Melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon worden aanzienlijk vermindert of verdwijnen helemaal. Hyperpigmentatie is een steeds vaker voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Enkele oorzaken zijn hormonaal, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zonbescherming (SPF) te gebruiken.

COSMELAN is een effectieve behandeling om pigmentvlekken te verminderen.

Een malanocyt is een pigmentcel dat melanosomen produceert en afgeeft aan de keratinocyten in de basaalcellen laag. Onze huidskleur wordt voornamelijk bepaald door de grootte en het aantal pigmentcellen die zich in de basaalcellenlaag van de opperhuid bevinden. De productie van pigment neemt toe na blootstelling aan de zon.
De Cosmelan ingrediënten werken op de verschillende stadia van pigment en werken in synergie. De ingrediënten zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het Cosmelan-masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment vormt. Het remt de tyrosinase (een enzym in het pigmentvormingsproces). Daarnaast bevat het Cosmelan-masker nog o.a. Vitamine A, salicylzuur, antioxidanten, vitamine complex en tyrosinase remmers. Dit zorgt voor het opbleken en afvoeren van melanocyten en blokkeert de vorming van overmatig pigment.

Deze behandeling is ook geschikt voor vlekjes die over kunnen blijven na acne.
Voordat de behandeling kan beginnen vindt er een intake gesprek plaats om het pigment probleem in kaart te brengen. Na de intake beginnen we met een peeling om de huid voor te behandelen voordat we met de Cosmelan behandeling kunnen beginnen. Afhankelijk van de huidconditie brengen we het cosmelan masker aan 2 dagen tot 1 Week na de voorbereidende peeling.

Cosmelan ervaringen en mogelijke bijwerkingen
De eerste 2 dagen na de behandeling is de huid rood en gevoelig zijn. Licht branderig en trekkend gevoel van de huid is normaal. Het voelt aan alsof je een hele dag in de zon gezeten hebt zonder zonbescherming.

Schilferen/ vervellen van de huid

Op de derde of vierde dag begint de huid te schilferen of te vervellen. Een week na de behandeling begint de huid er steeds glanzender en gezonder uitzien.
Deze pigmentvlekken behandeling is de meest effectieve manier, die ik ken, om van je pigmentvlekken af te komen.