Skip to main content

Acne en het ontstaan van acne 

Als acne ontstaat, spelen er meestal meerdere factoren een rol. De talgklieren maken niet alleen meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt, maar ook de poriën kunnen verstopt raken. De huid is daardoor vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk, daardoor kan er bacterievorming komen. Dit kan daarnaast leiden tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Acnelittekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm, bijvoorbeeld conglobata. Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, daarnaast kan ook pigmentatie op de huid ontstaan, die met name in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Bovendien verdwijnen littekens nooit helemaal uit zichzelf. Hier zijn specifieke behandelingen voor, welke wij na een uitgebreid intakegesprek kunnen adviseren en meer informatie over kunnen geven.

Hoe behandelen wij acne?

Acne behandelingen

Door middel van een uitgebreid intakegesprek, huidmeting en bovendien huidscan word gekeken welk behandeltraject het beste bij de huid past. Doordat we diverse medische peelings maar ook andere behandelingen tot onze beschikking hebben, kunnen we de acnebehandeling helemaal op maat maken. In de behandeling werken we met name Image Skincare.

Meer te weten willen komen waar Image Skincare voor staat? Check de link https://imageskincare.nl/over-image-skincare.

Daardoor worden huidverstoppingen, onderhuidse ontstekingen en onzuiverheden verminderd, bovendien zullen er daardoor minder snel nieuwe ontstekingen in het gezicht ontstaan. Als de acne onder controle is kunnen we verder gaan behandelen voor de littekens en poriënstructuur, met bijvoorbeeld een dermapen behandeling.

Intakegesprek

Voordat we met een behandeling starten, word er voorafgaande aan de acnebehandeling eerst een uitgebreid intakegesprek incl. huidscan, huidmeting en huidecho uitgevoerd. Door middel van deze uitgebreide huidmeting en huidecho hebben we meer inzicht in de huid en komen we tot het beste advies. Daardoor kunnen we het snelste resultaat bereiken.

Een intakegesprek incl. huidscan, huidmeting en huidecho kan daarnaast ook alleenstaand geboekt worden, geheel gratis en vrijblijvend.

Huidinstituut Taiger is gespecialiseerd in Acne behandelingen, gelegen in het centrum van Oirschot.
Op een korte afstand van bovendien Eindhoven, Oisterwijk, Tilburg en Best.

Lees onze blog https://taiger.nl/acne-wat-te-doen/– wat te doen ?

Vergoeding door zorgverzekeraars

Omdat wij acne gespecialiseerd zijn en zijn aangesloten bij de Anbos en AGB geregistreerd worden acne behandelingen in de meeste gevallen vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Twijfelt u? Raadpleeg dan uw zorgverzekeraar voor meer informatie.