Acne en het ontstaan van acne 

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Acnelittekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf, hier zijn specifieke behandelingen voor, welke wij na een uitgebreid intakegesprek kunnen adviseren en meer informatie kunnen geven.

Hoe behandelen wij acne?

Acne behandelingen

Doormiddel van een uitgebreid intakegesprek, huidmeting en huidscan word gekeken welk behandeltraject het beste bij de huid past. Wij hebben diverse medische peelings tot onze beschikking voor een acne behandeling. Hiermee verminderen we de huidverstoppingen en onderhuidse ontstekingen en onzuiverheden. Er zullen minder snel nieuwe ontstekingen in het gezicht ontstaan. De poriën verfijnen van structuur, de rode vlekjes trekken weg en de acne-littekens verminderen. Als de acne onder controle is kunnen we verder gaan behandelen voor de rode vlekjes en littekens, met oa de dermapen.

Intakegesprek

Om tot het juiste advies te komen en het snelste resultaat te kunnen bereiken, word er voorafgaande aan de acnebehandeling altijd eerst een uitgebreid intakegesprek incl. huidscan, huidmeting en huidecho uitgevoerd.

Boek gratis en geheel vrijblijvend een intakegesprek.

Huidinstituut Taiger is gespecialiseerd in Acne behandelingen. Wij zijn gelegen in hartje centrum van Oirschot.
Op een korte afstand van Eindhoven, Oisterwijk, Tilburg en Best.

Lees onze blog over acne behandelingen – wat te doen ?

Vergoeding door zorgverzekeraars

Omdat wij acne gespecialiseerd zijn en zijn aangesloten bij de Anbos en AGB geregistreerd worden acne behandelingen in de meeste gevallen vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Twijfelt u? Raadpleeg dan uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

 • Image Skincare – Clear Cell Clarifying Gel Cleanser

  34,00
 • Image Skincare – Clear Cell Clarifying Lotion

  37,00
 • Image Skincare – Clear Cell Clarifying Masker

  35,00
 • Image Skincare – Clear Cell Clarifying Pads

  33,00
 • Image Skincare – Clear Cell Clarifying Scrub

  34,00
 • Image Skincare – Clear Cell Clarifying Tonic

  32,00
 • Image Skincare – Clear Cell Mattifying Moisturizer

  55,00
 • Image Skincare – Clear Cell Restoring Serum

  44,00
 • Image skincare – Iluma Intense Lightening Cleanser

  34,00
 • Image skincare – Iluma skin lightening serum

  56,50
 • Image Skincare – Ormedic Balancing Facial Cleanser

  35,00
 • Image skincare – Prevention+ Daily Matte Moisturizer SPF32

  49,00