Skip to main content

Rode huid behandeling

Rode huid

Een rode huid kan ontstaan door een disbalans in de huidbarrière en het herstelproces van de huid. Deze disbalans kan veroorzaakt worden door schadelijke factoren van buitenaf, zoals het weer of het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten. Een rode huid kan bovendien geïrriteerd of warm aanvoelen en zorgt voor oneffenheden en dus een minder egale look. Ook kan de huid rood zijn door kleine ontstekingen of door wijdere adertjes. Roodheid is doorgaans minder goed te camoufleren en wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. 

Hoe ontstaat een rode huid?  

Een rode huid is een veelvoorkomend huidprobleem en kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan een gevoelige of geïrriteerde huid over het algemeen roder ogen. Daarnaast kan een rode huid veroorzaakt worden door externe factoren zoals stress, temperatuurswisselingen, hormonale schommelingen of het gebruik van minder geschikte cosmeticaproducten voor jouw huid. Ook kan roodheid veroorzaakt worden door verschillende huidaandoeningen, zoals rosacea of couperose. 

Rode huid behandelen 

Een rode huid kan als storend beschouwd worden en doet de huid minder egaal en fris ogen. Gelukkig bestaan er voldoende huidbehandelingen om roodheid te verminderen en verhelpen. 

Effectieve behandelmethoden voor een rode huid bij Huidinstituut Taiger: 

  • Coagulatie 
  • Image Skincare facials 
  • Image Skincare peelings 
  • Een combinatie van bovenstaande behandelingen

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen en graag een afspraak inplannen voor een gratis intake? Klik hier voor het inplannen van een afspraak. 

Telefonisch een afspraak maken kan natuurlijk ook door te bellen naar 0499 32 34 53. Of mail naar info@taiger.nl