Skip to main content
Blog

Hoe bescherm je jouw huid tegen de zon?

By 29 juni 2023No Comments

Het is mooi weer en daar genieten we met zijn allen volop van. We genieten van de zon, maar beschermen we onszelf ook goed? Via deze blog wil ik jullie er van bewust maken dat iedere twee uur zonnebrand smeren noodzakelijk is. 

Je bent vast weleens verbrand door de zon. En je weet ongetwijfeld ook dat dit niet goed voor je is. Toch verbranden veel mensen regelmatig. ‘Ah joh, dat is over een paar dagen wel bruin’ is een veelgemaakte opmerking. 

Zon verbranding is niet tijdelijk

Veel mensen zien een verbranding als iets tijdelijks, maar dat is helaas niet zo. Ja de rode kleur en de pijn die je ervaart is tijdelijk. Maar het gevolg hiervan niet; DNA schade.

De bovenste laag van je huid, de opperhuid, vernieuwt zichzelf regelmatig. Ongeveer elke 30 dagen heb je een volledige nieuwe opperhuid. Ga je zonder de juiste bescherming de zon in, dan kunnen de huidcellen beschadigen. In dat geval gaat je huid hard aan het werk, want die beschadigde cellen moeten snel vernieuwd worden. En dus begint je huid te vervellen.

Gevolgen van de zon 

Zon verbranding kan op lange termijn gevolgen hebben. Mogelijke gevolgen zijn huidveroudering, ouderdomsvlekken en huidkanker. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op deze gevolgen. Kortom: het is altijd verstandig om je gezicht lichaam te beschermen tegen UV straling, om zonverbranding te voorkomen.

Wist je dat? 

Huidkanker is de meest voorkomende soort kanker in Nederland. En elk jaar krijgen meer mensen deze ziekte. De afgelopen 10 jaar is het aantal mensen met huidkanker meer dan verdubbeld. In 2021 kregen meer dan 80.000 Nederlanders de diagnose huidkanker.

Hoe bescherm je jezelf tegen de zon?

  • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge factor (SPF), minimaal factor 30. 
  • Ga regelmatig uit de zon. Denk er wel aan: ook in de schaduw kun je verbranden. Uv-straling komt bijvoorbeeld ook door een parasol of door kleding heen.
  • Ben je verbrand? Blijf een paar dagen uit de zon. Zo kan je huid herstellen.
  • Smeer om de 2 uur, na 2 uur is de werking van een zonnebrand crème verminderd. 
  •       Kies een zonnebrand die bij jou huidtype past, zo voorkom je onzuiverheden.

Ons assortiment: https://taiger.nl/categorie/soort-product/spf/