Skip to main content

Rosacea

Wat is Rosacea? 

Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak tot uiting komt in het gezicht. Dit type huidaandoening komt in de meeste gevallen voor op latere leeftijd en kan klachten in de vorm van roodheid met zich meebrengen. Deze klachten kunnen gepaard gaan met kleine bultjes, een branderige, droge huid, een grovere huidstructuur en soms zelfs grote ontstekingen. Rosacea wordt dan ook gezien als een hardnekkig en vervelend huidprobleem, doordat het een onrustige en pijnlijke huid kan veroorzaken wat kan zorgen voor een minder positief zelfbeeld. 

Hoe ontstaat rosacea? 

Hoe rosacea precies ontstaat is tot op heden niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat bepaalde externe factoren, zoals blootstelling aan UV-straling, stress, temperatuurswisselingen en bepaalde voedingsmiddelen of medicatie een belangrijke rol kunnen spelen in het blootleggen of het verergeren van rosacea. Over het algemeen komt rosacea op latere leeftijd voor. Onprettige symptomen van rosacea zijn (naast roodheid) ontstekingen, wijdere bloedvaatjes, een branderige huid of een zeer grove huidstructuur. 

Rosacea behandelen 

Rosacea is, afhankelijk van de ernst en de uiting van de huidaandoening, op verschillende manieren te behandelen. Wij kijken aan de hand van een persoonlijke huidscan en huidanalyse graag welke behandelingen het meest effectief zijn in het behandelen van rosacea en het optimaliseren van jouw huid. Behandelmethoden bij Huidinstituut Taiger voor het behandelen van Rosacea: 

  • Coagulatie 
  • Image Skincare facials 
  • Image Skincare peelings 
  • Een combinatie van bovenstaande behandelingen

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen en graag een afspraak inplannen voor een gratis intake? Klik hier voor het inplannen van een afspraak. 

Telefonisch een afspraak maken kan natuurlijk ook door te bellen naar 0499 32 34 53. Of mail naar info@taiger.nl