Skip to main content

Coagulatie

Heeft u last van verwijde bloedvaatjes, steelwratjes of couperose. Laat deze dan op een doeltreffende en veilige wijze coaguleren.

De werking van coagulatie

Tijdens deze behandeling wordt door de huidspecialiste een fijn naaldje in de huidaandoening gestoken en door een elektrisch stroompje verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakken. Op deze wijze is geen chirurgische ingreep nodig en wordt de vorming van een litteken voorkomen.

Indien de fibromen wat groter zijn verwijderen wij deze met de Zapper. De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven het fibroompje gehouden wordt. Het fibroompje zal door de hete elektrode verschrompelen/wegbranden.*

Na het coaguleren

Na de behandeling is de huid rood en na een aantal dagen ontstaat een korstje op de huid, welke na 10 tot 14 dagen volledig hersteld.

Omdat de huid de eerste 2 weken na de behandeling kwetsbaar is, raden wij u aan de huid 2 weken na de behandeling te beschermen met een SPF van minimaal 30 wanneer de behandelde huid wordt blootgesteld aan de zon.

Hoeveel coagulatie behandelingen heeft u nodig?

Bij het coaguleren van vaatjes, steelwratjes zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Onze huidspecialiste geeft u uiteraard advies op maat!