Skip to main content
Blog

Wat doet een peeling voor jouw huid?

By 19 december 2022No Comments
Peeling - Huidinstituut Taiger
Peeling - Huidinstituut Taiger

De dagen worden korter en de zon schijnt minder hard. Voor ons een reden om onze zwaardere peelings weer uit de kast te halen. We leggen je graag uit wat een peeling is, welke verschillende soorten er zijn en wat een peeling kan betekenen voor jouw huid.

Met een peeling kunnen veel verschillende huidproblemen aangepakt worden. Er wordt met een doeltreffende techniek op een gecontroleerde wijze vernieuwing van de huid veroorzaakt. Afhankelijk van jouw huidprobleem kunnen er verschillende soorten peelings ingezet worden.

Om bij het begin te beginnen is het goed om meer in detail naar de huid te kijken. Iedere huid heeft een vernieuwingsproces. Wat houdt dat precies in? In de onderste laag van de huid worden er iedere keer nieuwe huidcellen aangemaakt, die vervolgens naar de oppervlakte gaan. Wanneer de huidcellen de oppervlakte hebben bereikt zullen het dode huidcellen zijn en schilferen ze af. Dit proces wordt ook wel cel vernieuwing genoemd. Een jonge huid heeft ongeveer 28 dagen nodig om zich te vernieuwen. Maar hoe ouder je wordt, hoe langzamer dit proces zal gaan. Vanaf je 28e levensjaar komt er per jaar ongeveer 1 dag bij. Hierdoor houdt de huid langer de dode huidcellen vast, wat als gevolg heeft dat er een doffe, droge en gedehydrateerde huid ontstaat. Door regelmatig een peeling te doen zal de cel vernieuwing gestimuleerd worden. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de huid weer een zachte, gladde, frisse en schone uitstraling krijgt.

We zullen de verschillende peelings samen met je doornemen, tegenwoordig zijn er namelijk allerlei soorten peelings met elk hun eigen textuur en werking. Zo zijn er peelings voor zowel thuis als voor professioneel gebruik. Voor elke huid is er in principe een geschikte peeling, maar het is belangrijk om de intensiteit van de peeling aan te passen op jouw huidconditie en levensstijl om zo het gewenste resultaat te behalen. Ieder van ons heeft immers een eigen huidtype en huiddoelen, op basis hiervan wordt de juiste peeling gekozen.

De verschillende soorten peelings kunnen onderverdeeld worden in drie types, namelijk mechanische, enzymatische en op basis van fruitzuren. We nemen je graag mee in het verschil tussen de drie types:

 • Mechanische peeling
  Dit is de welbekende scrub met voelbare scrub-deeltjes erin. Door de scrub op een mechanische wijze over de huid te wrijven, zullen de dode huidcellen verwijderd worden.
 • Chemische peeling
  Deze peeling verweekt de bovenste huidlaag. Hierdoor komen de dode huidcellen los van de jonge cellen en zal je huid gaan schilferen. In de diepere huidlagen wordt de productie van collageen- en elastinevezels geactiveerd waardoor de huid gladder, voller en egaler wordt.
  Een chemische peeling bevat, zoals bij een mechanische peeling, geen korrels, maar bestaat uit vloeistoffen, ook wel zuren (veelal van organische oorsprong) die de lijm tussen de huidcellen ‘losmaken’. Chemische peelings kunnen worden opgehoogd in gradatie, we werken in het huidinstituut met verschillende percentages aan zuren die afhankelijk van het huidtype en huidbehoefte worden ingezet.
 • Kruidenpeeling
  Deze bio-peeling is gebaseerd op een combinatie tussen algen, pure natuurlijke plantingrediënten en enzymen. De kruiden dringen diep de huid in en stimuleren de doorbloeding, waardoor de aanmaak van collageen en elastine worden gestimuleerd. Alle huidfuncties worden geoptimaliseerd door de toevoer van zuurstof. De huid zal na de behandeling rood ogen en na enkele dagen zal er schilfering plaatsvinden.

Maar welke resultaten kan je verwachten na een peeling?

 • Het vernieuwt de huid
 • Lijntjes worden zichtbaar minder
 • Pigmentvlekken verminderen
 • Acne littekens verminderen
 • Huidstructuur wordt fijner
 • De huid krijgt haar natuurlijke glow terug
 • Het tegengaan van verstoppingen in de huid
 • Stimuleert de cel vernieuwing

Afhankelijk van jouw huidprobleem of wensen is er altijd een mooie peeling die daarop aansluit. Doordat in de wintermaanden de zon wat minder hard schijnt, kunnen we juist in deze maanden doorpakken met het peelen van jouw huid. Doordat de bovenste huidlaag namelijk gaat vervellen is jouw huid extra gevoelig voor invloeden van buiten zoals de zon. Dat maakt dat deze maanden perfect zijn om jouw huid eens een flinke boost te geven.

Ben je op zoek naar de juiste peeling kuur voor jouw huid maar weet je niet zo goed welke behandeling bij jou past? Plan een kennismakingsconsult in, waarin we samen met jou zullen zien waar jouw huid behoefte aan heeft en welke peeling het meest geschikt is voor je.