Skip to main content

Laserontharen

Heeft u last van ongewenste haargroei of last van irritatie door epileren of scheren? Dan biedt laserontharen een goede uitkomst. Bij Huidinstituut Taiger zijn wij gespecialiseerd in het laserontharen van de verschillende haar- en huidtypes. Dit maakt het mogelijk om huidtype 1 tot en met 6 te behandelen. Wij beschikken over meerdere ontharingslasers welke zelfs gecombineerd gebruikt kunnen worden voor een doelmatig en zeer effectief resultaat.

Hoe werkt laserontharen?

De Duetto MT EVO produceert een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel van golflengtes 755 (Alexandrite) en 1064 (Nd:YAG) nanometer. Deze golflengtes kunnen zowel apart als samen met elkaar gebruikt worden. De lichtbundel wordt met korte pulsen op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren wordt vervolgens door het laserlicht geabsorbeerd en verhit. Deze warmte zorgt uiteindelijk voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, met als gevolg haarreductie.

Met welke lasers wordt laserontharen uitgevoerd?

Bij Huidinstituut Taiger wordt laserontharen uitgevoerd met verschillende hoogwaardige lasers.  Door de unieke techniek waarbij twee verschillende lasers gecombineerd kunnen worden in één puls, kan veilig en zeer effectief resultaat behaald worden bij alle huidtypes. Tijdens een geheel vrijblijvend intakegesprek beoordeelt de huidtherapeut welke laserbehandeling voor u geschikt is, dit is afhankelijk van uw type haar en huid. Met onderstaande lasers wordt de behandeling uitgevoerd:

  • Alexandrite laser (755 nm), bij huidtype 1 t/m 2
  • Nd-YAG (1064 nm) bij huidtype 4 t/m 6
  • Combinatie van de Alexandrite en Nd-YAG laser.De omliggende huid wordt gekoeld met koude luchtkoeling, waardoor de behandeling minder pijnlijk is en de huidreacties snel verdwijnen.

De behandeling van overbeharing

Wij behandelen overbeharing vanuit cosmetisch oogpunt, maar ook bij Hirsutisme, PCOS en Hypertrichose.
Ook huidaandoeningen waarbij de oorzaak ingegroeide haren zijn, zoals sinus pilonidalis, Hidradenitits suppurativa en Folliculitis Barbae zorgt laserontharen voor een vermindering van de klachten.

Te verwachten resultaat en aantal behandelingen

Haren groeien in verschillende haargroeifases. Alleen het haar wat zich in de actieve groeifase bevindt, bevat voldoende pigment en bloedtoevoer om het laserlicht volledig te absorberen. Deze haarzakjes zullen effectief vernietigd worden tijdens de behandeling. Haren groeien echter nooit tegelijk in deze actieve groeifase. Na elke behandeling start de cyclus met haargroeifases opnieuw. Om deze reden zijn er altijd meerdere behandelingen nodig, met een tussenpoos van 4 tot 8 weken.

Al snel zult u profiteren van deze effectieve behandelmethode. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren steeds minder stug aanvoelen. Uiteindelijk zullen de haren steeds minder worden. Dit resulteert in een egale huid zonder scheerirritatie, ingegroeide haren en ontstekingen. 2 a 3 weken na de behandeling vallen alle haartjes uit, al na de eerste behandeling zullen bijna alle haren enkele weken weg zijn, daarna komen de andere haren weer in de groeifase, dit is het moment dat u weer terug komt voor een behandeling.

Afhankelijk van het huidgebied zijn gemiddeld tussen de 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Dit is een gemiddelde indicatie, het te behalen resultaat is zeer afhankelijk van bepaalde factoren zoals leeftijd, hormonale en erfelijke factoren van de haargroei.

Tarieven en vergoeding van laserontharen

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Indien u aanvullend bent verzekerd is, afhankelijk van uw polis, een vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket.

Laserontharen wordt uitgevoerd met de Alexandrite (755 nm) of/en de Nd-YAG (1064 nm) van Tobrix Dit zijn de gouden standaard lasers van de hoogste klasse, waarvan wetenschappelijk onderzoek de effectiviteit heeft aangetoond en bewezen.