Skip to main content

Acne behandelingen

Acne is een vaak voorkomend, vervelend huidprobleem. Meestal ontstaat het rond de puberteit, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Gelukkig is er tegenwoordig een scala aan behandelingen om acne te verhelpen en/of te voorkomen. Het verhelpen van acne doen we door middel van ons 4 stappenplan, maar wat houdt zo’n behandelplan in?
Stap 1:  Uitgebreide intake incl huidmeting en huidscan.
Stap 2: Een Bioresonantie test / voedsel intolerantie test.
Stap 3: Producten voor thuisgebruik.
Stap 4: De acne behandeling.

Wat onze behandelingen uniek maakt, is dat er in de behandeling als afsluiting met zuurstof wordt gewerkt. Daardoor kan de huid sneller genezen en word hiermee de vorming van nieuwe bacteriën in de huid verminderd.

*Het intakegesprek incl huidmeting en huidscan is geheel en vrijblijvend en kosteloos.

 

Hoe vaak is een acne behandeling nodig?

In het begin zullen de acne behandeling om de 2 weken plaatsvinden. Zodat we de huid sneller kunnen vernieuwen, maar ook nieuwe onzuiverheden kunnen weg halen en voorkomen. Daardoor kunnen we de acne onder controle houden.  Je kunt acne behandelingen vergoed krijgen door de zorgverzekering, afhankelijk van de polisvoorwaarden en verzekering. Het bedrag verschilt per zorgverzekeraar en is terug te vinden in de verzekeringspolis. Gedurende het intakegesprek kunnen we een indicatie geven hoeveel behandelingen we ongeveer nodig hebben voor verbetering.

 

 

Maar wat is nu acne?

Acne ontstaat door een ontsteking van het deel van de huid waarin de talgklier zit. Meestal begint acne in de puberteit wanneer de huid door hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en maken meer talg en huidsmeer aan. Als er te veel talg wordt gemaakt, hoopt het zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. In een mee-eter zit niet alleen talg, er zitten ook bacteriën en vetzuren in. Op een bepaald moment kan de talgklier open scheuren, waardoor de talg maar ook de bacteriën en vetzuren in de huid terecht kunnen komen, met als oorzaak: pukkels/ontstekingen.

In de puberteit zorgen hormoonveranderingen ervoor dat:

  • De talgklieren in de huid meer talg gaan aanmaken.
  • De opperlaag van de huid dikker wordt.
  • De klieren verstopt kunnen raken door te veel talg en huidschilfers.
  • Er een mee-eter kan ontstaan, die vervolgens kan gaan ontsteken.

Oorzaken van acne

  • Hormonen
  • Stress
  • Intolerantie
  • Voeding
  • Genetische factoren
  • Leef omgeving
  • Afsluitende cosmetica – bijvoorbeeld paraffine in producten
  • Druk of wrijving op de huid, bijvoorbeeld door vaak een pet te dragen, maar ook een pony op het voorhoofd.

 

Acne littekens

Last van acne littekens? Rode plekjes en vlekjes, of deukjes in de huid? Niet alleen de onzuiverheden, maar ook deze littekens kunnen goed behandeld worden. De behandeling van littekens, is net als bij acne afhankelijk van de ernst en diepte. Waardoor we altijd een behandelplan op maat maken.

Voeding

Er word vaak geschreven dat voeding geen rol speelt, toch merken we vaak dat voeding een grote rol speelt bij het ontstaan van acne, en onzuiverheden. Je kunt intolerant zijn voor voedingsmiddelen, waardoor je een onrustige huid krijgt. Hierbij kun je ook denken aan gezonde producten, als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor tomaten, kun je hierdoor een onrustige huid krijgen. Daarom werken wij samen met Debbie voor de Bioresonantie. Meer informatie over wat een Bioresonantie test inhoudt en wie Debbie is? Check de link:  https://b-vital.nl/

 

Graag een afspraak inplannen? Klik op onderstaande link om een online afspraak in te plannen.

Je kan ons ook telefonisch bereiken 0499 32 34 53 of per mail: info@taiger.nl.

Online afspraak – Taiger | Huidinstituut