Skip to main content
Blog

Help! Hoe kom ik van acne af?

By 20 oktober 2022No Comments

Je staat voor de spiegel en het enige wat je ziet zijn die rode bultjes in het gezicht. Met een laag make-up zijn ze enigszins te verbloemen, maar ze blijven ontzettend storend. Zo frustrerend! Geen zorgen, we got your back. Wij zijn gecertificeerde ANBOS-schoonheidsspecialisten/huidtherapeut en wij helpen zowel mannen als vrouwen al jaren met de behandeling tegen acne, met als resultaat een stralende huid! In deze blog vertellen wij je wat acne precies is en hoe je ervan afkomt.

Ontstaan van Acne

Acne is een vervelende huidaandoening waarbij de huid ontstekingen, mee-eters en onzuiverheden heeft. Acne wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder hormonen. Hormonen kunnen voor een overproductie van talg zorgen. Hierdoor raakt de huid verstopt en ontstaan er ontstekingen. Daarnaast kan de huid dikker worden, waardoor het talg zich niet goed over de huid kan verdelen.

Er zijn verschillende triggers die acne kunnen veroorzaken, deze triggers zijn bij iedereen anders. Tijdens een acne behandeling bij Huidinstituut Taiger gaan we opzoek naar jouw triggers om vervolgens effectief te kunnen behandelen. Enkele triggers zijn:

  • Voeding, door de verkeerde voeding of voedingsintoleranties kan acne veroorzaakt worden.
  • Hormonen, alles wat te maken heeft met hormonale schommelingen kan effect hebben op acne. Denk aan anticonceptie, zwangerschap of de pubertijd.
  • Huidverzorging, door gebruik van de verkeerde producten kan de huid uit balans raken.
  • Zelfbesmetting, de bacteriën op je handen kunnen acne veroorzaken. Dit gebeurt wanneer je veel aan je gezicht zit of korstjes openkrabt.

Behandeling

De mate van acne en de oorzaak ervan verschilt per persoon, daarom vraagt deze behandeling om maatwerk. Met behulp van een vier stappenplan wordt acne bij Huidinstituut Taiger aangepakt. Wat onze behandeling uniek maakt, is dat er met zuurstof wordt gewerkt waardoor de huid sneller hersteld en er minder bacteriën in de huid vormen.

Stap 1: Intakegesprek

Tijdens het gratis intakegesprek proberen onze huidtherapeuten te achterhalen wat jouw triggers zijn. Dit doen we door een aantal vragen te stellen en een uitgebreide huidscan en huidmeting uit te voeren.

Stap 2: Bioresonantie test

De huid is de spiegel van onze darmen, daarom werken wij van binnen en van buitenaf aan huidproblemen. Met behulp van de biotensor kunnen we intoleranties en (over)gevoeligheden vaststellen. Deze test wordt uitgevoerd in onze salon, door een specialist van B-Vital. Vervolgens bespreken we de uitslag en nemen wij de resultaten mee in het behandelplan.

Stap 3: Thuisproducten

Aan de hand van de tests in de vorige stappen kunnen we de juiste producten voor jouw huid adviseren. Wij werken met paramedische producten. Deze ingrediënten hebben het vermogen om diep in de huid door te dringen en invloed uit te oefenen op de talgproductie.

Stap 4: Behandeling in de salon

Als laatste stap gaan we de huid diep reinigen in de salon. Met behulp van diverse behandelingen zoals medische peelings, kruidenpeeling of dermapenbehandelingen zorgen we ervoor dat de huid zich sneller kan vernieuwen en onzuiverheden worden verwijderd. De behandelingen zullen in het begin om de twee weken plaatsvinden, zodat we de onzuiverheden en verstoppingen kunnen voorkomen. Wanneer de huid terug in balans is kan de frequentie worden afgebouwd en zullen de behandelingen om de 4 à 6 weken plaatsvinden.

Vergoeding zorgverzekering

Huidinstituut Taiger is aangesloten bij zorgverzekeringen waardoor je acnebehandelingen vergoed krijgt, mits dit in de polis is opgenomen. Aanvullende verzekeringen zullen dit doorgaans vergoeden. De factuur kun je na de behandeling indienen bij de verzekering, waarna je binnen een week het bedrag terug op je rekening hebt staan. Vervolgens kun jij rondloop een stralende huid en een volle portemonnee!

Ben je onzeker over jouw huid? Wat houdt je nog tegen? Maak makkelijk online een afspraak voor het gratis intakegesprek! Onze huidtherapeuten worden enorm blij van resultaten en kunnen niet wachten om voor jou aan de slag te gaan.