Skip to main content

In deze tijd van het jaar hebben veel mensen last van een droge huid. 

Vaak ontstaat een droge huid door het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten met verkeerde ingrediënten.
Ook kan een droge huid ontstaan door teveel blootstelling aan droge lucht. Zit je vaak op kantoor, in de auto, of werk je in het ziekenhuis of verzorgingstehuis? Maar ook veel buiten werken met deze koude dagen tast de huid aan. Droge lucht verlaagt de natuurlijke vetten in je huid, terwijl deze ervoor zorgen dat je huid soepel blijft en niet uitgedroogd raakt. Daarnaast onttrekt droge lucht vocht uit je bovenste huidlaag, waardoor schilfers, jeuk en irritatie ontstaan. Regelmatig horen wij ook, ik krijg meer puistjes in de winter hoe komt dat? Je huid word droger, en je huid gaat meer natuurlijke lipiden ( vetten ) aanmaken om zichzelf te herstellen, vaak maakt een acne-gevoelige huid al meer vetten aan, waardoor de huid weer onrustiger word. 

Droge lucht ontstaat wanneer er weinig waterdamp in de lucht is. In de winter zijn de temperaturen lager, waardoor minder waterdamp in de lucht blijft hangen. Omdat we de verwarming lekker hoog zetten verdampt er eigenlijk alleen maar meer waterdamp.

Luchtvochtigheid wordt lager door:

  • Koude temperaturen buiten
  • Verwarming hoog 
  • Geen waterbakjes aan of in de buurt van de verwarming 
  • Te weinig ventileren 

Tips : 

  • Douche niet te warm en niet te lang
  • Zorg voor goede luchtvochtigheid in huis. Zet een bakje water vlakbij de verwarming, voor minder droge lucht in huis. Het water verdampt uit het bakje en verbetert de luchtvochtigheid in huis. Er zijn eventueel ook speciale lucht bevochtigers
  • Pas je producten aan in de winter, in de winter heeft je huid vaak andere werkstoffen nodig dan in de zomer.
  • Hele droge huid op het lichaam ? Douche niet iedere dag met doucheproducten, maar was je lichaam met water, eventueel even je oksels met een doucheproduct. —> een heel fijn product voor onder de douche op natuurlijke basis en vriendelijk voor je huid : Loveli bodywash en loveli bodyoil voor na het douchen. 

Welke producten kan ik het beste gebruiken voor mijn droge huid? 

Wij maken graag een advies op maat! Maak geheel vrijblijvend een intake incl huidmeting en huidscan. Wil je toch graag online advies? Stuur een selfie in daglicht van jou gereinigde huid, zodat wij een advies op maat kunnen toesturen per mail. info@taiger.nl