Skip to main content
Taiger

Acne is de benaming voor een huid die veel ontstekingen, mee-eters en andere onzuiverheden heeft. Dit kan op verschillende plekken van het lichaam tot uiting komen. Er zijn meerdere oorzaken waardoor acne ‘ontstaat’ en het is bij iedereen anders! Wat speelt er mee , en zijn triggers voor het ontstaan van acne 

Voeding:
Acne kan veroorzaakt worden door verkeerde voeding of misschien wel door een voedingsallergie. Vaak is dit ook gerelateerd aan de darmen. Heb jij snel last van je darmen? Dan kan dit effect hebben op je acne. Belangrijk om te achterhalen waar jouw darmen op reageren. De voedingsstoffen die vaak invloed hebben op acne zijn bijvoorbeeld:

  • Melkproducten 
  • Lactose houdende producten   
  • Varkensvlees
  • Voeding met veel hormonen, denk ook aan soya
  • Eiwitten en eiwitshakes die vaak worden gebruikt bij fanatieke sporters

Hormonaal
Ben jij veranderd van anti-conceptie, ben je zwanger of ga je richting de pubertijd of de overgang? Dan is de hormoonspiegel uit balans. Alles wat te maken heeft met hormonale schommelingen kan effect hebben op acne. 

Huidverzorging
Bij gebruik van verkeerde huidverzorging kan het zijn dan jouw huid uit balans raakt. Denk hierbij aan te ‘vette’ producten of minerale oliën (Liquid paraffin, liquid petrolatum, parafin oil,paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil) of juist teveel uitdrogende ingrediënten zoals acne huidproducten met alcohol.

Zelfbesmetting
Dit zien wij vaak bij tieners of mensen die veel met hun handen in het gezicht zitten. Denk hierbij aan steunen met de hand onder het gezicht of aan de huid pulken. Aan je handen zitten veel bacteriën. Als deze een langere tijd in aanraking komen met de huid kan dit een reactie uitlokken op de huid en zullen onzuiverheden op deze plekken meer aanwezig zijn. Als pukkels en korstjes opengekrabd worden kunnen er (acne) littekens ontstaan.

Welke behandelingen zijn geschikt voor acne?
Bij iedere huid starten wij met een uitgebreid intakegesprek, huidmeting en huidscan. Na de intake, huidmeting en huidscan kunnen we alles in kaart brengen en een duidelijk advies geven. Aan de hand daarvan starten we een behandeling. Wij werken met het merk Image Skincare waarmee wij zeer goede resultaten boeken om acne te verminderen. 

Declareren bij de zorgverzekering
Wij zijn aangesloten bij de zorgverzekeringen waardoor je acnebehandelingen vergoed kan krijgen mits dit in de polis is opgenomen. Aanvullende verzekeringen zullen dit doorgaans vergoeden. De behandelingen dienen direct na de behandeling voldaan te worden, waarna je de factuur direct kan indienen bij de verzekering. Binnen een week staat het bedrag op je rekening vanuit de verzekering. Let op : bij sommige verzekeraars is een doorverwijzing vanuit doktor nodig, dit is terug te zien in je polisvoorwaarden. 

Wat is het verschil tussen de acne producten?
Dit zijn producten die speciaal voor de acne huid zijn ontwikkeld. Er is een groot verschil met de producten die je bij de drogist, parfumerie of een warenhuis koopt of een product bij ons in de salon. Dit heeft te maken met de concentratie aan ingrediënten in de producten. Wij werken met paramedische producten. Dit houdt in dat deze ingrediënten dieper door de huidlagen dringen en de huidcel en functie mag veranderen en daardoor huidverbetering kan creëren. Dit in tegenstelling tot de producten die je in de ‘normale’ winkel koopt die dit helaas niet mogen ivm regels en wetgeving naar de consument.

Wat voor huidverzorging is het meest geschikt?
Dit is per huid anders. Belangrijk is dat er een op maat gemaakt advies voor jou huid wordt gemaakt.

Moet ik behandelingen combineren met producten of zijn enkel producten thuis ook al doeltreffend ?
70 % van het resultaat word thuis behaald, 365 dagen per jaar 2 x per dag verzorg je jou huid thuis, dit geeft het meeste resultaat. De overige 30 % behalen wij in de salon. Het is belangrijker thuis te starten met producten, dan enkel met behandelingen te starten en thuis geen producten te gebruiken. ( bij alleen behandelingen kunnen wij geen resultaat garanderen )

Geen resultaat na 3-4 behandelingen ?
Dan adviseren wij een bezoekje aan bioresonantie, of een bloed test uit te laten voeren. Hiervoor komt binnenkort een specialiste bij ons op locatie.

Het komt wel eens voor dat iemand heel gezond leeft, en de juiste producten gebruikt voor zijn/haar huid maar allergisch blijkt voor Tomaten, en hierdoor een acne uitbraak krijgt. Wij zullen altijd als er niet voldoende resultaat is, doorverwijzen. 

Acne littekens
Acne kan kleine en grote ernstige littekens achterlaten. Dit kun je behandelen met de dermapen behandeling. De huid zal dit zien als een beschadiging waardoor de huid zichzelf sneller gaat repareren, en herstellen. Een kuurverband van 4 behandelingen om de 2 weken geeft al een mooi resultaat.

Dit in combinatie met producten voor thuis, om na een behandeling de huid ook te laten herstellen en in de juiste conditie te houden.

Dermaroller voor thuisgebruik ?
Wij zijn geen voorstander van de dermaroller voor thuisgebruik, helaas word de roller thuis vaak niet goed genoeg gereinigd en word hij ook nog wel eens weggelegd en worden de naalden geraakt, waardoor ze krom gaan staan. Hierdoor krijg je een harkeffect en maak je de huid echt kapot en kan je juist littekens krijgen. Laat litteken behandelingen door een professional uitvoeren.

Heeft u vragen, of wilt u een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek inplannen?
Boek online in onze agenda jou afspraak in.  Advies via de mail?
Stuur een duidelijke selfie met daglicht en een gereinigde huid naar info@taiger.nl

  • hieronder enkele resultaten welke wij hebben bereikt in de salon.