Skip to main content

Een goede cleanser is het begin van huidverbetering

Waarom reinigen we de huid?
De huid wordt gereinigd om talg, dode huidcellen en overig vuil van de huid te verwijderen. Wanneer we buiten komen wordt de huid blootgesteld aan de zon, uitlaatgassen en straling, wanneer we dit niet van de huid af wassen kan dit voor een irritatie, verstoppingen en disbalans zorgen. Dit komt grotendeels door de klimaat verandering, op dit moment is het zuurstof gehalte van de lucht nog maar 20%. Hier spelen we op in tijdens de behandeling met onze zuurstoftherapy.

Wanneer je een serum, crème of masker gebruikt wil je dit aanbrengen op een schone gereinigde huid. Wanneer de huid niet gereinigd wordt zal de crème minder goed door de huid opgenomen worden. Waardoor er weinig kans is op huidverbetering.

Wanneer reinigen we de huid:
In de ochtend, en avond. Regelmatig krijgen wij te horen, maar ik draag nooit make-up of in de nacht word mijn huid toch niet vies?  Waarom is het toch belangrijk om de huid 2 x per dag te reinigen?

In de nacht werkt je huid aan herstel waardoor de huid afvalstoffen en vet zal uitscheiden. Dit zal in de ochtend op de huid liggen en kan niet verwijderd worden met water. Ik vergelijk het altijd met het poetsen van de tanden, de tanden krijgen we ook niet schoon met alleen water 🙂 

In de avond reinig je de huid om het van vuil te ontdoen en  voor te bereiden voor de volgende stap van jouw huidverzorging.
Het reinigen verbeterd de toegang tot de huid en zal de producten beter absorberen. Aangezien de huid tussen 23u tot 3u actief is en het beste alle ingrediënten opneemt wil je deze voorzien van een serum en nachtcrème of overnight mask.

Je reiniging hoeft niet 365 dagen per jaar hetzelfde te zijn, je huid wordt beïnvloed  door alle weersinvloeden per seizoen, waardoor je huid om een andere verzorging/werkstoffen kan vragen, afhankelijk van de huid kunnen we de reiniging veranderen.

Wil je weten welke reiniging geschikt zou zijn voor jou huidconditie? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek incl huidmeting en huidscan, of stuur een duidelijke selfie naar onze WhatsApp service 06-51525506 zodat wij u kunnen voorzien van huidadvies.