Skip to main content
Blog

Hoe definitief is laser ontharen?

By 27 juni 2022No Comments
Laser ontharen Huidinstituut Taiger
Laser ontharen Huidinstituut Taiger

Wanneer je voor de keuze wordt gesteld, 6 tot 8 laserbehandelingen of de rest van je leven met een scheermes in de weer? Dan is de keuze voor velen snel gemaakt. Maar hoe definitief is laser ontharen? En is het de investering echt waard? In deze blog duiken we dieper in op dit onderwerp.

Belangrijk om voorop te stellen is dat laser ontharen momenteel de meest effectieve manier is om van ongewenste haargroei af te komen. Na een behandeling zijn de haarzakjes op die plek definitief vernietigd en groeien er ook geen haartjes meer terug. Wij vertellen je hoe dit zit.

Hoe werkt laser ontharen?

De laser produceert een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel. Deze lichtbundel wordt met korte pulsen uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt vervolgens door het pigment in de haarzakjes geabsorbeerd wat ervoor zorgt dat de haar verhit wordt. Deze warmte zorgt uiteindelijk voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, met haarreductie als gevolg.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Haren groeien in verschillende haargroeifases. De haren in de actieve groeifase bevatten voldoende pigment en bloedtoevoer om door de laser te worden vernietigd. Echter zitten haren nooit tegelijk in de haargroeifase. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig met een tussenpauze van 4 tot 8 weken. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren steeds zachter aanvoelen. Uiteindelijk zullen er geen haren meer groeien. Met als resultaat een egale huid zonder scheerirritatie, ingegroeide haren en ontstekingen! Hoe fijn is dat!

Hoelang blijven haren weg na laser ontharen?

Alleen de haarzakjes in de actieve haargroeifase kunnen tijdens een laserbehandeling goed behandeld worden. Na 1 tot 5 jaar komen er nieuwe haartjes in de haargroeifase, waardoor vaak een onderhoudsbehandeling wordt aangeraden. Echter zullen dit altijd veel minder haartjes zijn dan vóór de behandelingen. Er zijn bepaalde factoren die ervoor kunnen zorgen dat nieuwe haarontwikkeling wordt gevormd. Denk hierbij aan hormonale veranderingen zoals de pubertijd, een zwangerschap of de overgang. Maar ook medicijnen en supplementen kunnen haargroei bevorderen.

Dus is laser ontharen definitief? Dit is per persoon afhankelijk, maar gemiddeld kan 70% tot 90% van het haar definitief verwijderd worden. Met om de zoveel tijd een onderhoudsbehandeling ga je na laser ontharen voor altijd haarvrij door het leven!