Skip to main content

DE PERFECTE TIJD VOOR EEN CHEMISCHE PEELING

Normaal gesproken wil je niet vervellen of er een paar dagen iets minder uitzien, want ik heb het weekend een feestje, of ik moet naar mijn werk en dan zie ik er niet representatief uit. Maar nu in de Corona tijd is het de perfecte tijd om je huid eens aan te pakken, we zitten thuis, in de supermarkt heb je een mondkapje op en dus is je halve gezicht bedekt, en feestjes hebben we nu toch niet 😉

WAT IS EEN CHEMISCHE PEELING?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste (beschadigde) laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen. Door deze snelle vernieuwing vervagen fijne lijntjes en pigmentvlekken, herstelt zonschade en wordt een grove huidstructuur verfijnd. Daarnaast maakt de peeling uw huid strakker, gladder en jonger, ongeacht uw leeftijd of huidtype.

Oppervlakkige en diepe peelings

Er zijn verschillende soorten peelings. Het is belangrijk dat de huid in een goede conditie is voordat er aan een zware peeling word gestart. We bouwen de peelings op Level 1, Level 2 en Level 3 peelings. Het wil niet zeggen dat je in een.   level 1 peeling nog geen resultaat kunt behalen, dat kan zeker, en er kan ook een vervelling gaan plaatsvinden.

Het moet alleen niet zo zijn dat wanneer er meteen met een zwaarste peeling word gestart de huid schrikt en een enorme reactie krijgt. Daarom kijken wij altijd aan welke peeling de huid toe is. Ook is het belangrijk om na deze peeling de geadviseerde thuisproducten te gebruiken, om het juiste resultaat te behalen.

Voor wie is een peeling geschikt?

De peelings zijn voor iedereen geschikt. Voor een mooie huid boost, een oppepper voor de huid, of wanneer je een huidprobleem wilt aanpakken. Een kuur peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandeling kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan huidindicaties bijvoorbeeld ;

  • Acne
  • Acnelittekens
  • Fijne lijntjes
  • Een grauwe huid / rokershuid
  • Grove poriën
  • Pigmentvlekken
  • Verdikte huiden.

Stap 1: Een huidmeting met huidmeting en huidscan.

Tijdens de uitgebreide intake kijken wij wat uw huidwensen zijn, hierna doen wij een huidmeting en huidscan om te zien in welke conditie de huid is. Aan de hand van deze metingen en de huidwensen gaan we kijken welke behandeling het meest passend is voor de huid om het gewenste resultaat te behalen.

Stap 2: De behandeling

Nadat de huid is gereinigd, starten we met de behandeling.

De chemische peeling wordt met rustige bewegingen op de huid aangebracht. De peeling voelt wat branderig, warm aan, tijdens deze peeling gebruiken wij een waaier om het een stuk aangenamer te maken. Na de peeling kan de  huid er wat roder uitzien en wat strakker voelen. Na de peeling word een verkoelend voedend masker gebruikt, of / en maken wij gebruik van zuurstof om het genezingsproces te versnellen, de huid te kalmeren, en de werkzame stoffen dieper in de huid te werken.

Stap 3: Thuisverzorging

Om ervoor te zorgen dat de huid optimaal herstelt en complicaties te voorkomen raden wij aan de geadviseerde producten voor thuis te gebruiken. Ook krijgt u na de behandeling een advieskaart mee, en een uitgebreide uitleg wat u mag verwachten, welke huidreactie kan ontstaan, en wat u wel en niet kunt doen.

Ook kunt u ten alle tijden gebruik maken van onze WhatsApp advies lijn.

Hoe kan de huid reageren op de behandeling ?

Na de peeling ontstaat er een rode kleur. Afhankelijk van de huid en de soort peeling trekt dit binnen enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan dit soms enkele dagen tot een ruime week zichtbaar zijn.  Na 2-3 dagen start het vervellen, en kunnen er op sommige plaatsen korstjes ontstaan.. Krab er niet aan, want daardoor kunnen littekens ontstaan. Ook kan de huid soms wat jeuken.

Een chemische peeling bij actieve acne werkt ook nog antibacterieel en ontstekingsremmend. Op de plekjes van de ontstekingen kunnen soms korstjes onstaan. Het kan ook lijken alsof in het begin de rode vlekjes erger zijn. Dit trekt na een aantal dagen weg. Ook bij pigmentatie kan het soms lijken alsof het pigment verergerd, schrik hier niet van, het pigment komt naar boven, deze donkerdere vlekjes kunnen gaan vervellen en trekken langzaam aan weg.

Benieuwd wat wij voor uw huid kunnen betekenen ?

Plan geheel vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek incl huidmeting en huidscan, en wij kijken naar uw wensen en spreken de mogelijkheden door.