Laser behandeling bij roodheid en pigment
Haarvaatjes zijn de kleinste bloedvaatjes in ons lichaam en lopen tot vlak onder de oppervlakte van de huid. De vaatwanden van deze vaatjes zijn erg kwetsbaar en wanneer deze kapot gaan zijn deze niet langer meer functioneel. Een zichtbaar netwerk van dunne, rood/paars/blauw kleurige vaatjes net onder het huidoppervlak zijn hiervan het gevolg. Vaatjes op de benen komen ook erg vaak voor. Voornamelijk hebben vrouwen last van oppervlakkige beenvaatjes, die vaak cosmetisch storend gevonden worden. Ondanks dat deze vaatjes geen kwaad kunnen, zullen deze niet vanzelf verdwijnen. Huidinstituut Taiger gebruikt de Nd:YAG (1064 nm) laser om oppervlakkige vaatjes en beenvaatjes te verwijderen.
Hoe werkt de Nd:YAG laser?
De Nd:YAG produceert een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel van een golflengte van 1064 nanometer. De laserbehandeling is gericht op het verwijderen van bloedvaatjes. De lichtbundel met hoge energie wordt met pulsen op de huid uitgezonden en wordt geabsorbeerd door het bloed in het vaatje. Deze energie heeft alleen effect op de behandelde vaten en laat het omliggend weefsel intact. Vervolgens zal de temperatuur in het vaatje stijgen, waardoor het bloed uitzet en de vaatwand scheurt. Het kapotte vaatje zal zelf door het lichaam opgeruimd worden. Uiteindelijk zullen er steeds minder vaatjes zichtbaar zijn.
Indicaties Nd:YAG laser
De Nd:YAG is geschikt voor het behandelen van:
- Oppervlakkige beenvaatjes
- Couperose
- Rosacea
- Gesprongen vaatjes gelaat en lichaam
- Kersenwratjes
Gratis intakegesprek
Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we samen uw wensen en verwachtingen omtrent uw hulpvraag. Onze huidtherapeut zal vervolgens een eerlijk advies geven over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Afhankelijk van uw indicatie, een screening en een beoordeling van uw huidconditie stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op. Zodra u akkoord bent met de behandeling en alles duidelijk is, zullen we na het ondertekenen van de behandelovereenkomst, starten met de behandeling.
De behandeling
Als eerst wordt het behandelgebied schoongemaakt en afgetekend met een huidpotlood. De vaatjes worden daarna stuk voor stuk behandeld. Een laserbehandeling bij oppervlakkige beenvaatjes kan tevens best gevoelig zijn, tijdens de behandeling werken wij met de koeling, en na de behandeling kan nog extra gekoeld worden, wat al snel voor verzachting zorgt.
Nazorg
Na de behandeling kan de huid rood, gevoelig en mogelijk licht gezwollen zijn. De behandelde vaatjes zullen ook de dagen na de behandeling tijdelijk meer zichtbaar zijn. Dit is een normale en gewenste reactie. De huid heeft uiteindelijk minimaal twee weken nodig om volledig te herstellen.
Resultaat vaatlaserbehandeling
Uw lichaam heeft even de tijd nodig om de behandelde vaatjes op te ruimen. Na enkele weken zult u merken dat uw huid rustiger wordt en dat de huid een egaler aanzien krijgt.
Omdat het opruimen van beenvaatjes een langer proces is, zal na ongeveer zes maanden na de laatste behandeling het resultaat het beste zichtbaar zijn.
Behandelfrequentie
Afhankelijk van de hoeveelheid vaten, de dikte, de grootte en de dichtheid zijn er gemiddeld twee tot zes behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. Gemiddeld zijn er twee tot drie behandelingen nodig bij het verwijderen van oppervlakkige beenvaatjes. De periode tussen deze behandelingen zijn gemiddeld zes tot acht weken.