Skip to main content

Couperose behandelen met laser / IPL

Rode verkleuringen in de huid ontstaan door vaatverwijding of gesprongen rode bloedvaatjes. Lichtflits-therapie, ook wel IPL (Intense Pulsed Light) genoemd, is een effectieve methode om de roodheid te verminderen.

Hoe werkt het?

Tijdens een IPL-behandeling krijgt u korte lichtpulsen met een hoge energie-intensiteit. De rode en bruine kleur van de vaatjes of pigmentvlekken nemen deze energie op en slaan het om in warmte. Die warmte zorgt ervoor dat de bloedvaatjes vernietigd worden.

De behandeling

De huidtherapeut maakt de huid schoon en tekent het te behandelen gebied af met een huidpotlood. Dan brengt de huidtherapeut een laagje gel aan op de huid en is het tijd voor de IPL. U draagt een speciale bril ter bescherming van uw ogen. Met de IPL worden alle roodheden belicht. De behandeling is niet volledig pijnloos, het gevoel wordt vergeleken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld.

Voor de behandeling

Stel de huid minimaal vier weken niet bloot aan de zon of zonnebank. Is dat niet mogelijk? Gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met een SPF 50. Uw huid mag in ieder geval niet gebruind zijn.

Na de behandeling

De huid kan rood worden of licht opzwellen, dit is een normale en gewenste reactie. De eerste dagen na de behandeling kunnen de vaatjes tijdelijk beter zichtbaar zijn. Dit is een goed teken, want het betekent dat de oneffenheden goed zijn geabsorbeerd door het licht. Na enkele dagen tot twee weken is de huid volledig hersteld.

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 2-4 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van vier weken. Door hormonen, erfelijke aanleg, de zon en ouder worden kunt u opnieuw last krijgt van oneffenheden. Houd rekening met een onderhoudsbehandeling in de toekomst.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Wilt u graag af van roodheden? Plan een geheel vrijblijvend intakegesprek zodat wij een passend advies op maat kunnen maken.